Maitseõlid ja -äädikad
Peterselliõli:
* Kuivatatud petersell
* Loorberilehed
* Pipraterad
* Vastavalt soovile õli
Mina valisin päevalilleõli kuna kasutan seda praadimiseks, aga väga hästi sobib ka oliiviõli. Et vältida riknemist, tuleks kasutada kuivatatud koostisosi. Mina jätan õli nii nagu ta on, aga soovi korral võib segu peale nädalat ära kurnata. Nii võib teha erinevaid õlisid - näiteks basiilikuga või mõne muu meelepärase ürdiga. Õlisid võib teha ka värskete ürtidega, kuid sellisel juhul tuleks seda hoiustada külmikus ning kiiremini ära tarvitada.
Kressiäädikas:
* Mungalille õied
* Valge veini äädikas
Lisada õied äädikasse, lasta seista nädal - paar ja kurnata. Sobib hästi erinevate värskete salatite valmistamiseks. Selliseid maitseäädikaid võib teha veel näiteks tšilliga, küüslauguga ja muude meelepäraste ürtidega.
Kommentaarid
Postita kommentaar