Piparkoogihõnguline soolataigen


Piparkoogihõnguline soolataigen:

* 2dl jahu
* 2 dl peensoola
* 0,5dl kaneeli
* 1dl käesooja vett

Sega koostisosad kokku, vajadusel lisa veidi jahu/vett juurde, et tainas oleks käe all hästi voolitav ja ei nakkuks käte külge. 

Kui kaunistused on valmis, siis tee kõrre abil kujukestele augud, et hiljem saaks paela külge siduda. 

Olenevalt piparkoogi paksusest tuleks neid küpsetada 100° juures ca 3 tunni jooksul. Aeg-ajalt tuleb ornamente keerata - muidu lähevad kummi. 

Mina viimistlesin piparkooke mati laki ja akrüülvärviga, aga see ei ole kohustuslik. Lakk tegi ornamendid pruunimaks, ilma selleta jäävad veidi heledama tooniga. Kaneeli võib samuti rohkem-vähem lisada, vastavalt soovile. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused