Saialillesalv

Hei! Siin on lihtne õpetus kuidas teha raviva toimega saialillesalvi. Selleks on vaja vaid kolme koostisosa - saialille õisikuid, oliiviõli (valikuline) ja mesilasvaha. Salvi valmistamine toimub kahes etapis. 

Saialill (calendula officinalis) on imeilus päikesekarva lill, mida on koduaias imelihtne kasvatada. 


Saialill on haavu parandava ja põletikuvastase toimega. Välispidiselt toimib ta mõningate nahahaigusi põhjustavate seente ja viiruste vastaselt. Saialill leevendab ka mao-, sapi- ja põrnavaegusi.

Saialille õisikutest valmistatakse teed, tinktuuri, salvi ja õli. Lisaks saialille tee joomisele otsustasin sellel aastal teha ka saialillesalvi.

Esimene etapp - saialilleõli

Saialillesalvi tegemiseks on tarvis saialilleõli. Selleks kasutatakse saialille õisikuid ning vastavalt soovile õli. Et vältida hallitust ja pahade bakterite teket, peavad saialille õisikud olema täielikult kuivatatud. 

* Kuivatatud saialille õisikud
* Oliiviõli (valikuline, minul juhtus lihtsalt kodus vaid oliiviõli olema)

Kalla õisikutele õli peale ning lase toatemperatuuril kaks nädalat kuni kuu tõmmata. 

Teine etapp - saialillesalv

Vajaminevad koostisosad:

* Saialilleõli 100g
* Mesilasvaha 15g

Sulata vesivannil mesilasvaha ja lisa vähehaaval saialilleõli. Vaata et kogu segu omavahel kokku sulandub ning kindlasti ei tohiks segu keema lasta. Lõpus võib lisada ka erinevaid eeterlikke õlisid- plaanisin lisada magusa apelsini õli, aga kahjuks unustasin 🤭 Seejärel kalla segu purkidesse ja lase toatemperatuuril taheneda. Ja ongi valmis! 

Serveerimisalus on ostetud puustdisain.ee lehelt 👌




Kommentaarid

Populaarsed postitused