Heegeldatud maasikatega kardigan


Heegeldatud puhvis varrukatega ja maasikatega kardigan




Selleks et valmistada selline tore kampsun on sul vaja: 

* 5 mm heegelnõela
* 1 tokk punast Himalaya Velvet lõnga
* 1 tokk rohelist Himalaya Velvet lõnga
* 11 tokki Himalaya Velvet naturaalvalget lõnga
* mõõdulinti
* kääre
* sukanõela
* silmusemärgistajaid või nööpnõelu

Minu valmistatud kampsun on M suurusele ja stiililt on see kampsun "oversized". Kui soov on kasutada mõnda muud lõnga siis võib lõnga kulu muutuda, kuid tuleks samamoodi lähtuda heegeldatud paneelide mõõtudest (cm). Kindlasti tasub töö käigus enda peal juppe mõõta - kõik kehad on erinevad ja nii saab vastavalt enda kehale mõõte kohandada.

1. Kampsuni tegemiseks tuleb kõigepealt heegeldada kampsuni tagaosa, kaks esipaneeli ja varrukad. Mina heegeldasin tagaosa ja esipaneelid kohe kokku, kelle jaoks see on keeruline, võib kõik osad eraldi valmis teha ja hiljem kokku õmmelda. Ehk siis tagaosa tuleb 57cm x 40cm ja mõlemad esipaneelid 40cm x 22cm. 

2. Järgmiseks tuleks heegeldada "soonikust" ääred kampsuni alaäärde, varrukatele ja keskosale.


Varruka osa soonikud tuleb heegeldada ca 19cm pikad ja ca 7cm laiad (11 silmust, kolmandasse silmusesse ühekordne sammas; edaspidi ühekordsed sambad teha ainult läbi tagumise silmuse osa; vt sooniku õppevideot üleval).


Selleks et parem oleks soonikut varruka külge õmmelda, tuleks kasutada silmusemärgistajaid. Siis jääb igasse vahesse sama palju materjali ja tulemus esteetilisem.


Järgmisena tuleks teha alaäär, ca 5cm laiune ja pikkus vastavalt alääärele. (Loo 9 silmust, kolmandasse silmusesse ühekordne sammas; edaspidi ühekordsed sambad teha ainult läbi tagumise silmuse osa; vt üleval sooniku õppevideot). Selleks et oleks mugavam õmmelda, tasub jälle soonik kinnitada kas silmuselugejatega või nööpnõeltega.



Viimasena keskosa ääris. Teha samamoodi nagu alaäär. 



3. Viimaseks tuleks heegeldada maasikad. 

Maasikate tegemine on samuti imelihtne. Mina kasutasin nende tegemiseks 3mm heegelnõela, et tulemus jääks tihedam ja et lihtsam oleks heegeldada.


Kui maasikad on valmis, paiguta need kampsunile nii nagu sulle meeldib ja õmble kampsunile. 

Lisaks tegin enda pisitütrele samasuguse kampsuni, sinna kulus 5 tokki lõnga ja mõõtudelt enam-vähem poole väiksem. 🍓


Kommentaarid

  1. Tere!
    Väga väga imeline kampsun! Tekkis soov ka proovida selline teha, aga hakkasin kahtlema suuruses. Riided on pigem L kui M, kas siis teha Sinu antud mõõdud protsentuaalselt suuremad? :)
    Lisaks küsimus, kuidas leiaksin Su üles instagramis? Seal märkasingi su kampsunit, kuid enam kuidagi ei leia üles.

    Tänud ette!
    Mai

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere ja suur aitäh 🥰 kampsun tegelikult on juba loomu poolest oversized ja jääb pigem lohvakas. Ma arvan, et väiksem L mahutab selle väga hästi selga ja jääb ruumi ülegi 👌 sellegipoolest soovitan töö käigus enda peal katsetada kuidas jääb ja vastavalt sellele pikkust-laiust muuta. Instagramis leiab minu tegemisi @kurepesategemised alt 😊

      Kustuta
  2. Tere!
    Kust sellised lõngad ostetud? 🙂

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Lõngad ostsin Tõrva lõngapoest, FB Mari äri 🙌

      Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused