Ürdisool kressiga


Täna valmistasin ma ürdisoola! Ürdisoola võib valmistada kõikide ürtidega, mis endale meelepärane on ja see on suurepärane viis kuidas aias olevat headust pimedaks ajaks ka säilitada.


Ja kuna mul on kasvuhoones mungalille uputus, siis valituks osutus kressiga ürdisool..


Kõigepealt kuivatasin ma praeahjus mungalille lehed ja õied:

* Laota ürdid ahjuplaadile 
* Lase ahjus olla umbes pool tundi kuni 45 minutit ca 100 kraadi juures 
* Ahjuukse vahele pane puulusikas - siis pääseb niiskus välja ja temperatuur ei lähe liialt kõrgeks
* Lehed saavad kiiremini valmis - need tuleks vahepeal ära võtta
* Lehed on kuivanud siis, kui nad näpu vahel ilusti laiali pudenevad 

Järgmiseks purusta kuivanud ürdid uhmris peeneks ja seejärel sega kokku ürdisool:

* 1/3 kressi segu
* 2/3 meresoola

Meresool võib olla nii peeneteraline kui jäme, ürdisegu võib koos soolaga ka köögikombainis peeneks lasta - siis värvub sool kenaks rohekaks või kollakaks. Võib kasutada ainult kressi lehti kui ka ainult õisi. Laske kujutlusvõimel lennata! 

NB! Juhul kui ürdisoolas kasutada värskeid maitsetaimi, siis tuleks seda säilitada külmkapis! 

Enne ahju minekut 🤍 

Kommentaarid

Populaarsed postitused