Ürdisool kressiga
Täna valmistasin ma ürdisoola! Ürdisoola võib valmistada kõikide ürtidega, mis endale meelepärane on ja see on suurepärane viis kuidas aias olevat headust pimedaks ajaks ka säilitada.
* Laota ürdid ahjuplaadile
* Lase ahjus olla umbes pool tundi kuni 45 minutit ca 100 kraadi juures
* Ahjuukse vahele pane puulusikas - siis pääseb niiskus välja ja temperatuur ei lähe liialt kõrgeks
* Lehed saavad kiiremini valmis - need tuleks vahepeal ära võtta
* Lehed on kuivanud siis, kui nad näpu vahel ilusti laiali pudenevad
Järgmiseks purusta kuivanud ürdid uhmris peeneks ja seejärel sega kokku ürdisool:
* 1/3 kressi segu
* 2/3 meresoola
Meresool võib olla nii peeneteraline kui jäme, ürdisegu võib koos soolaga ka köögikombainis peeneks lasta - siis värvub sool kenaks rohekaks või kollakaks. Võib kasutada ainult kressi lehti kui ka ainult õisi. Laske kujutlusvõimel lennata!
Enne ahju minekut 🤍
Kommentaarid
Postita kommentaar