Isetehtud kuivatatud maitseained
Oma maitseainete tegemine on imelihtne ja mis kõige parem - puhtamat kraami annab otsida. Mina panin purki peterselli-, basiiliku-, tšilli-, tomati- ja paprikapulbri. Selleks on vaja vaid toorainet, praeahju ja blenderit.
Panin ahju pöördõhuga programmiga 100 kraadi peale soojenema. Ahjuplaadile laotasin soovitud tooraine, mida aeg-ajalt segasin. Ahjus hoidsin neid seni kuni kõik kuivaks oli saanud ehk kogu niiskus oli väljas. Kindlasti ahjuukse vahele jätta väike õhuava, et niiskus pääseks välja (mina isiklikult panin puulusika ahjuukse vahele - turvalisem oleks kasutada näiteks metallist eset). Kui kõik oli kuivanud, siis blenderdasin segu Nutribulletiga pulbriks. Nii lihtne see ongi!
Ketšupit ja pastakastet tehes koukisin tomatinahad välja - nendest valmis imelise lõhnaga tomatipulber.
Vaadake neid värve ja kui vaid seda lõhna saaks pildiga edasi anda..
Kommentaarid
Postita kommentaar